'Brugse stadiondossier krijgt klap, stad sloot deal die duizend jobs oplevert'

'Brugse stadiondossier krijgt klap, stad sloot deal die duizend jobs oplevert'

28-03-2018 11:41
20

Het stadiondossier van Club Brugge zit al enige tijd muurvast en Het Nieuwsblad weet nu ook waarom. De koploper uit de Jupiler Pro League krijgt namelijk concurrentie van een distributiecentrum. De logistieke groep die daarachter zit, zette zelfs al een deal op papier met de stad Brugge.

2XL is van plan om een gigantisch distributiecenter te bouwen in de Spie, een landbouwgrond rond Brugge die in 2016 werd omgevormd tot bedrijvenzone. Daarvoor heeft het bedrijf een oppervlakte van zo'n twintig hectare nodig. Probleem: zo komt 2XL wel in het vaarwater van Club Brugge. Beide partijen azen immers op hetzelfde stuk grond.

De firma maakt zich sterk dat het distributiecentrum op termijn duizend extra banen zou kunnen opleveren in de regio-Brugge. Dat kan dus een enorme financiële boost opleveren. Zowel 2XL als Club Brugge wachten dan ook vol spanning op de heranalyse van het gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplan, waartegen eind vorig jaar beroep werd aangetekend bij de Raad van State. Dat het stadiondossier van Club vertraging zal oplopen, lijkt nu al buiten kijf te staan.