Tirade Raiola over Buffon en Balotelli: 'Ik sta versteld van die keuze'

Tirade Raiola over Buffon en Balotelli: 'Ik sta versteld van die keuze'

Gepubliceerd: dinsdag 20 maart 2018 om 17:27di 20-03-2018 om 17:27

Mino Raiola vindt het frappant dat Gianluigi Buffon (40) tóch weer is opgeroepen voor de nationale ploeg van Italië. De verrassende selectie van de Juventus-legende heeft waarschijnlijk tot gevolg dat supertalent Gianluigi Donnarumma - cliënt van Raiola - voorlopig niet aan de bak komt in de nationale ploeg. 

"Ik sta versteld van de keuze voor Buffon, van wie ik veel houd. Maar dat is hoe Italië is, dat moet ik je echt vertellen", begon Raiola dinsdag zijn tirade bij Radio 24. "Ik heb geprobeerd om de afgelopen tien tot vijftien jaar dingen te veranderen, maar zonder succes. We gaven de nationale ploeg aan Giampiero Ventura en nu Luigi Di Biagio, die nooit iets heeft bereikt op hoog niveau."

"Als je wint, heb je gelijk. Want dat is het enige wat telt in Italië. Dus voelt dit voor mij verkeerd aan. Als je Buffon nu oproept, dan moet je hem ook meenemen naar het EK 2020. Dat lijkt me duidelijk. We gaan Donnarumma voorlopig alleen zien onder de lat bij Milan en niet in de nationale ploeg, want als je een nieuwe cyclus begint met Buffon, zal hij waarschijnlijk doorgaan tot het EK."

Een andere speler uit de stal van Raiola wordt al tijden genegeerd door de bondscoaches van Italië. Dat zint hem niet. "Een belletje naar Mario Balotelli zou een teken van karakter zijn geweest, maar Ventura en Di Bagio hebben dat niet. We hebben een bond zonder plan en visie. Bij de nationale ploeg moeten de besten zitten, dus als de besten er niet zijn, begrijpen wij het niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws