Komt bekerfinale in het gedrang? KBVB wil annulering absoluut voorkomen

Komt bekerfinale in het gedrang? KBVB wil annulering absoluut voorkomen

15-03-2018 09:09
8

De temperaturen waren even gestegen, maar de winter is nog niet uit het land. De weersvoorspelling de komende dagen ziet er niet goed uit. Dat heeft mogelijk gevolgen voor de bekerfinale.

De weersvoorspelling voor de bekerfinale ziet er niet goed uit. Zaterdagnacht zal het kwik dalen tot -5°C, overdag zou het niet boven de 1°C komen en is er kans op sneeuwval. Koud voor de supporters, de spelers, maar ook het veld. Het Koning Boudewijnstadion heeft namelijk geen veldverwarming.

"Maar we zullen er alles aan doen om de wedstrijd te laten plaatsvinden", zegt Pierre Cornez, woordvoerder van de KBVB in Het Belang van Limburg. "Beide ploegen trainen vrijdag al, dan zal de grasmat geïnspecteerd worden, maar ook zaterdag is er nog een meeting met de organisatie en zullen we bekijken wat nodig is. We moeten niet alleen het veld, maar ook de staat van de wegen rondom het stadion in de gaten houden."

Bij de KBVB wil men echter nog niet uitgaan van het slechts mogelijke scenario. "Maar als we weten dat er sneeuw voorspeld wordt, kunnen we wel medewerkers stand-by houden om het terrein te ruimen, indien nodig. De ref zal uiteindelijk moeten beslissing of er al dan niet gespeeld kan worden", klinkt het.