Wat als Mechelen en Eupen gelijk eindigen? Deze criteria geven de doorslag

Wat als Mechelen en Eupen gelijk eindigen? Deze criteria geven de doorslag

08-03-2018 15:00
1

Wie zakt er naar 1B? AS Eupen of toch KV Mechelen? Er wacht ons op de slotdag van de reguliere competitie sowieso een spannende apotheose. Zelfs het aantal gemaakte doelpunten kan het verschil maken tussen degradatie en lijfsbehoud.

Rode lantaarn Eupen en KV Mechelen worden slechts gescheiden door het allerkleinste verschil. Beide teams hebben 24 punten verzameld, maar het doelsaldo van Eupen is slechter: -21 om -20. Mocht na het aantal punten en de hoeveelheid gewonnen matchen (nu beide 5) ook het doelsaldo in evenwicht worden getrokken, dan moet er gekeken worden naar de overige criteria.



De vierde regel die de degradatiekandidaten kan scheiden is het aantal gescoorde doelpunten. En dan is het een afgelopen zaak voor... KV Mechelen. Malinwa vond dit seizoen slechts 29 keer het net, tegenover 36 treffers voor Eupen. Dat is een uitgemaakte kwestie. De overige opties: aantal goals in uitmatchen, aantal gewonnen uitmatchen en een barragematch zijn dus niet meer van toepassing.

Naast drie punten is Eupen er alles aan gelegen om met méér dan een goal verschil te winnen van Royal Excel Moeskroen. Mocht Mechelen dan slechts met de kleinste marge langs Waasland-Beveren geraken, dan valt het doek voor Malinwa. Eupen blijft op basis van het aantal geproduceerde treffers in de Jupiler Pro League.

Lees ook: Het roer gaat helemaal om bij KV Mechelen: blijft Van Wijk ook bij degradatie?