KBVB vreest lege plekken in Brussel: verhuist oefenmatch naar Genk?

KBVB vreest lege plekken in Brussel: verhuist oefenmatch naar Genk?

08-03-2018 09:24
7

De Belgische Voetbalbond overweegt om de oefeninterland tegen Egypte (6 juni) te verhuizen naar de Luminus Arena in Genk. Dat heeft alles te maken met de verwachte animo. Dat melden Le Soir en Het Laatste Nieuws.

In de laatste aanloop richting het WK in Rusland spelen de Rode Duivels drie matchen. Europees kampioenschap Portugal is op 2 juni de eerste tegenstander in het drieluik. Naar verwachting geraakt het Koning Boudewijnstadion makkelijk uitverkocht voor de confrontatie tegen Cristiano Ronaldo en co. Men rekent tegen Costa Rica (11 juni) eveneens op een vol huis.

Binnen de bond is de vrees echter groot dat dit niet het geval zal zijn voor de ontmoeting met Egypte, eveneens een WK-ganger. De Luminus Arena, thuisbasis van Racing Genk, telt 24.000 zitjes en de bond verwacht hier wel alle stoelen bezet te krijgen. Ook omdat Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne terugkeren op het oude nest.

De Rode Duivels speelden op 26 mei 2014 voor het laatst een interland in Genk. Richting het vorige WK was Luxemburg toen de opponent. Mede dankzij een hattrick van Romelu Lukaku won onze nationale ploeg met 5-1. Toenmalig bondscoach Marc Wilmots wisselde echter een keer te veel, waardoor de match niet officieel werd erkend door de wereldvoetbalbond FIFA.