Van Wijk zet sensatie op zijn plaats: Hij moet gedisciplineerder spelen

Van Wijk zet sensatie op zijn plaats: "Hij moet gedisciplineerder spelen"

07-03-2018 10:16

Dennis van Wijk waarschuwt Hassane Bandé. De Burkinese parel redde KV Mechelen dit seizoen al op verschillende momenten, maar heeft moeite om met kritiek om te gaan, aldus de Nederlander. Volgend seizoen bij Ajax zal dat echter een vereiste zijn. 

Bandé bereikte afgelopen winter al een akkoord met de Amsterdammers, die wel eens wilden weten van van Wijk wat ze mogen verwachten van de aanvaller. "Hij zorgt bij veel mensen voor brood op de planken", zegt Van Wijk in gesprek met Ajax Life. "Er staat druk op hem, maar ik heb hem wel verteld dat hij met kritiek moet kunnen omgaan, anders heeft hij volgend seizoen bij Ajax een groot probleem."

"Hij is een leuke jongen, maar moet nog met kritiek leren omgaan", herhaalt de opvolger van Aleksandar Jankovic. "Dat is hij niet gewend. Afrikaanse jongens zijn trots. Ze zorgen voor de mensen in eigen land en er hangen altijd wat mensen omheen."

Progressie boeken
Daarnaast is er voor Bandé ook voetballend nog werk aan de winkel. "Hij moet gedisciplineerder spelen. Daar heeft hij nog problemen mee. Hassane is een ander type dan vleugelspelers uit de Ajaxopleiding. Hij zoekt niet op snelheid de een-tegen-een-situatie op, maar is juist sterk in de combinatie", beschrijft van Wijk.