UPDATE: 'Weer een financiële meevaller voor Genk, 450.000 extra op de rekening'

UPDATE: 'Weer een financiële meevaller voor Genk, 450.000 extra op de rekening'

27-02-2018 07:35
8

Yannick Carrasco speelt binnenkort in de Chinese competitie. Atlético Madrid kondigde via de officiële kanalen aan dat het een akkoord heeft bereikt met Dalian Yifang. De Rode Duivel krijgt daar ook het gezelschap van ploegmaat Nicolas Gaitan.

De amper 24-jarige Carrasco zet zijn carrière voort in China. De Rode Duivel gaat aan de slag bij Dalian Yifang, waar hij jaarlijks zo'n tien miljoen euro verdient. Met de transfer is zo'n dertig miljoen euro gemoeid. Een deel (7,5%) daarvan is nog voor ex-club AS Monaco. Daarmee is Carrasco de tweede Rode Duivel in China, naast Axel Witsel.

Carrasco trekt niet alleen naar de Chinese club. Ploegmaat Nicolás Gaitán zal hem vergezellen bij de promovendus. De dertigjarige Argentijn wordt voor achttien miljoen euro weggehaald bij de club. Hij krijgt er een contract van drie seizoenen.

Update 27/02, 7.35 uur: De transfer van Carrasco is een goede zaak voor KRC Genk. De Limburgers krijgen immers nog een opleidingsvergoeding voor hun ex-speler. Genk ontvangt circa 450.000 voor de transfer van Carrasco naar China.

Tussen 2005 en 2010 speelde Carrasco in de Genkse jeugd. Daarna trok hij naar Monaco, die ploeg ontvangt 25 procent van de transfersom van de 30 miljoen euro die Dalian Yifang betaalt aan Atlético Madrid.