Charleroi-speler haalt uit naar 'racistisch' publiek van Club: Het is triestig

Charleroi-speler haalt uit naar 'racistisch' publiek van Club: "Het is triestig"

04-02-2018 22:02
18

Francis N'Ganga heeft zich geen vriend van het Club-publiek gemaakt. De linksachter daagde hen meermaals uit, maar kreeg dat tienvoudig terug. Hij werd bekogeld en werd volgens hem ook racistisch bejegend. Hij was er achteraf niet over te spreken.

"Het is de eerste keer dat ik zo direct geviseerd wordt. Maar dat zal mij niet stoppen", reageerde hij tegenover L'Avenir. "Het is triestig om zoiets nog te horen in 2018. Ik heb er zelfs geen woorden voor, het is gewoon middeleeuws gedrag. Er zitten kinderen in het stadion, voor de televisie. Ik dacht niet dat zo'n dingen nog mogelijk waren, maar blijkbaar kan je altijd verrast worden", klonk het.

Het publiek van Club Brugge is duidelijk zijn vriend niet geworden. Hij is er dan ook verschrikkelijk boos op. "Het is idioot. Het is echt dom, zeker omdat er ook zwarte spelers in hun ploeg zitten. Normaal gezien moedigen ze hun spelers aan en vandaag roepen ze dan zo'n dingen. Die mensen mogen toch eens voor de spiegel gaan staan. Ze mogen niet vergeten dat Wesley of Diaby even goed zwarte spelers zijn, als ze volgende keer hun truitje gaan vragen", besluit hij.