UPDATE: Coucke weerlegt berichten over overname: 'Het klopt niet'

UPDATE: Coucke weerlegt berichten over overname: 'Het klopt niet'

31-01-2018 09:43
6

Op 1 maart neemt Marc Coucke bij Anderlecht het voorzitterschap over van Roger Vanden Stock. Tot dan blijft hij de grote man van KV Oostende, al hoopt hij snel een overnemer te vinden. De verkoop van de club verloopt echter niet zoals gehoopt.

Het Nieuwsblad meldt dat Coucke heel wat meer verwacht had van de verkoop van zijn ‘weireldploegsje’. Het is zeer belangrijk dat de club tegen maart verkocht is, anders komt de toekomstige baas van Anderlecht in vieze papieren terecht. Met een reclamefolder hoopt Coucke mogelijke investeerders te kunnen strikken.

Bij de overname wordt een bedrag van 40 miljoen euro, waarvan ruim 20 miljoen euro schulden, genoemd. Geen van de kandidaat-investeerders lijkt bereid om zo een hoge bedragen op tafel te leggen. De vraag die dan nog rest: zal Coucke de prijs laten zakken? Of zal hij een deel van de schulden kwijt schelden? Geraakt de club niet verkocht, komt Coucke in een lastig parket terecht.

LEES OOKVerkoopt Coucke nog snel twee spelers aan Anderlecht?

Update 9:43 uur: Op zijn eigen Twitter heeft Coucke een reactie geplaats over het nieuws van de overname. Volgens hem is er meer dan genoeg interesse in de club en zijn er zelfs verschillende pistes.