UPDATE: 'Coucke kiest voor Anderlecht, Brusselaars halen verdediger van KVO'

UPDATE: 'Coucke kiest voor Anderlecht, Brusselaars halen verdediger van KVO'

31-01-2018 14:01
19

Marc Coucke is vanaf 1 maart de nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht, hij zal dan Roger Vanden Stock opvolgen aan het hoofd van de club. Tot dan mag de steenrijke zakenman zich niet bemoeien met Anderlecht, maar de Brusselaars willen toch zaken gaan doen met de Kustboys.

Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht tijdens de laatste dag van de wintermercato maar liefst twee KVO-spelers wil binnenhalen. De Brusselaars willen dolgraag Antonio Milic en Knowledge Musona inlijven, de club startte zelfs al gesprekken met beide spelers. Bizar, want paars-wit heeft naar verluidt niet veel financiële draagkracht door de nakende overname.

De vraag die dan gesteld wordt, is: wat denkt de licentiecommissie hiervan? Officieel mag Coucke geen beslissingen nemen voor Anderlecht. Met de transfers van Milic en/of Musona heeft de flamboyante miljonair onrechtstreeks wel een invloed op zijn toekomstige club. Tot 1 maart mag hij geen knopen doorhakken voor RSCA, maar wel voor KV Oostende.

Lees ookLIVE: Volg de laatste dag van de transferperiode op de eerste rij

Update 13.20: De kans is groot dat Antonio Milic woensdag nog naar Anderlecht trekt. Volgens Het Nieuwsblad is hij op weg naar het Astridpark. Een pittig detail, het contract van Milic loopt deze zomer af, maar KVO kan dat eenzijdig lichten. Het is maar de vraag of Marc Coucke dat gaat doen of hij nu de speler voor een prikje naar zijn volgende club laat gaan. 

Knowledge Musona is momenteel geen prioriteit voor Anderlecht. 

Update 14.01: Milic wordt de komende uren bij Anderlecht voorgesteld. Dat meldt La Dernière Heure. De verdediger heeft een akkoord bereikt met paars-wit.