Degryse steekt Club hart onder de riem: 'De 3-2 was zuur, maar geen drama'

Degryse steekt Club hart onder de riem: 'De 3-2 was zuur, maar geen drama'

3 mei - 09:43
9

Welk gevoel moet nu eigenlijk overheersen bij Club Brugge? Met 2-2 waren de West-Vlamingen door het dolle heen geweest, zeker nadat ze een half uur met een mannetje minder moesten optreden. Uiteindelijk maakte Fiorentina echter nog 3-2, wat voor ontgoocheling zorgde. Marc Degryse wil vooral onthouden dat alles nog mogelijk is.

De analist beseft maar al te goed dat zo'n late nederlaag in blessuretijd nooit prettig aanvoelt. Op papier heeft Club Brugge het in Firenze daarentegen niet zo slecht gedaan. 'Blauw-zwart heeft z'n momenten gegrepen wanneer het kon - zoals het moet in een Europese halve finale', beseft Degryse in zijn column bij Het Laatste Nieuws. Qua rendement had Club niet te klagen.

Dat betekent evenwel niet dat de Belgische nummer twee een perfecte avond achter de rug heeft. Enkele foutjes braken zuur op. 'Bij die goal trapte Meijer de bal eerst niet goed weg. Onyedika had eerder de bal in de voeten van Gonzalez gekopt, die wel roekeloos over trapte. Anderzijds dwong Fiorentina die foutjes ook wel af door slim druk te zetten op de juiste momenten', wikt en weegt Degryse.

De gewezen Gouden Schoen vond Club Brugge allerminst door de mand vallen. 'Maar in een Europese halve finale moet alles juist zitten. Blauw-Zwart verloor te snel de bal en slaagde er te weinig in om Thiago te bereiken', luidt zijn conclusie. Vooral in de eerste helft had Degryse meer verwacht. De 2-1-ruststand noemt hij dan ook 'gevleid'.

Sterk Fiorentina
Club kreeg daarnaast ook een prima tegenstander tegenover zich. Fiorentina toonde donderdagavond dat het over heel wat voetballende capaciteiten beschikt. 'De manier waarop ze druk zetten, combineerden, de individuele klasse die ze lieten zien: dat was bij momenten indrukwekkend', vindt Degryse. Hij verwijst onder meer naar de openingsgoal van Riccardo Sottil.

Ergens is Degryse verbaasd door de aanpak van La Viola. 'Ze beantwoorden niet aan het cliché van een Italiaans team - het is een team dat offensief voetbal probeert te brengen - maar verdedigen moet je ze niet leren', merkt hij op. Toch blijft Degryse het geloof behouden in een goede afloop voor Club, dat zelfs met z'n tienen strijdvaardig bleef. De late 3-2 hoeft niet gedramatiseerd te worden. 'Zuur. Maar geen man overboord. Het wordt aartsmoeilijk, maar een Europese finale blijft nog steeds haalbaar - als Club thuis ook zijn momenten grijpt.'