Cercle Brugge zet Lierse onder druk, Beerschot Wilrijk boekt thuiszege

27-01-2018 22:20

Cercle Brugge is op dreef aan het komen in Eerste Klasse B. De troepen van Frank Vercauteren wonnen zondagavond voor de zesde keer op rij. Dit keer was SV Roeselare het kind van de rekening. Later op zaterdag kon ook KFCO Beerschot Wilrijk nog eens winnen.

Cercle Brugge - Roeselare: 1-0
Roeselare, dat deze week coach Jordi Condom aantrok, kreeg nochtans een unieke mogelijkheid. Na amper twintig minuten werd Lambot van het veld gestuurd na hands in het strafschopgebied. Cornet zag zijn penalty stranden op doelman Nardi. Met tien man kon Cercle zowaar zelf nog scoren. Vlak voor de rust was het Crysan die de 1-0 op het bord zette.

De bezoekers konden nauwelijks profiteren van het numerieke overtal en konden Cercle nauwelijks bedreigen. De Vereniging kon zo relatief makkelijk de 1-0 naar de meet brengen. Cercle staat nu voorlopig vijf punten voor op Lierse, met nog vier wedstrijden te gaan. Als Lierse zondag niet thuis wint van Union ziet het er heel rooskleurig uit voor Cercle.

Beerschot Wilrijk - Tubize: 1-0
Sinds midden december heeft KFCO Beerschot Wilrijk nog eens kunnen winnen in de Proximus League. De Ratten haalde het vrijdag met het kleinste verschil van Tubize. Arjan Swinkels maakte het enige doelpunt van de match na 54 minuten.