Anderlecht in uitverkoop: 'Spelers verkocht om droomtarget Mitrovic te halen'

Anderlecht in uitverkoop: 'Spelers verkocht om droomtarget Mitrovic te halen'

27-01-2018 07:00
5

RSC Anderlecht heeft zich nog niet echt laten zien op de transfermarkt. Daar kan snel verandering in komen. De Brusselaars willen de transferkas nog wat spijzen voor een laatste transferoffensief. Enkele spelers moeten nog verkocht worden.

Na het vertrek van Nicolae Stanciu en Hamdi Harbaoui heeft Anderlecht al wat extra geld in de kas. Echter, nog niet genoeg om de kern goed te versterken. Volgens Het Nieuwsblad hoopt men bij paars-wit de komende dagen nog enkele spelers van de hand te kunnen doen.

De eerste die zou vertrekken, speelt eigenlijk al niet meer bij Anderlecht. Dat is Dodi Lukebakio. De vleugelaanvaller wordt verhuurd aan Charleroi, dat hem voor twee miljoen kan aankopen. Charleroi was van plan dat komende zomer te doen, maar is (mede dankzij de goede relaties tussen familieleden Mogi Bayat en Mehdi Bayat) bereid om dat deze transferperiode nog te doen. Al wil het wel een korting van een half miljoen euro. Charleroi zou hem dan zelfs nog aan een andere ploeg kunnen verkopen deze transferperiode, waar Anderlecht door een doorverkooppercentage ook kan van profiteren.

Geen Teo, wel Mitrogol
Naast Lukebakio lijkt ook Lukasz Teodorczyk op vertrekken te staan. Mogi Bayat werd al ingezet om de Pool aan het Franse FC Nantes te verkopen. De Fransen deden een bod om de Pool te huren met een aankoopoptie, maar Teo en zijn entourage weigerden. Teo's makelaar Marcin Kubacki heeft slechte ervaringen met Nantes en wil niet meer onderhandelen. Paars-wit hoopt nog druk te kunnen zetten op de spits.

Als Teo verkocht/verhuurd wordt, komt er nog een nieuwe spits. Dat zou Aleksandar Mitrovic worden. Hij is nog steeds het droomtarget van de Brusselaars. Alleen kan Teo Anderlecht nog gijzelen als hij toch blijft.