Genk lokt almaar minder volk: Anderlecht en Brugge verliezen dat voordeel niet

  Genk lokt almaar minder volk: "Anderlecht en Brugge verliezen dat voordeel niet"

  woensdag 17 januari 2018 om 19:16

  De Luminus Arena in Genk loopt almaar minder vaak vol. Ooit zat in Genk het stadion een uur voor de match al stampvol. Daar is tegenwoordig nog weinig van te merken. Nu ontvangt Genk gemiddeld bij een thuismatch 14.000 fans. In Het Belang van Limburg spreekt CEO Patrick Janssens over die terugloop.

  "Ten eerste zitten we met een algemene, zelfs internationale trend dat niet elke abonnee bij elke thuiswedstrijd komt opdagen. Ik heb er onlangs nog met mensen van Ajax over gesproken, zij hebben vaak lege plaatsen in het stadion als alle tickets verkocht zijn", aldus Janssens

  De televisie maakt volgens de CEO veel kapot. "Net zoals de teruglopende abonnementenverkoop heeft dat voor een stuk te maken met het aanbod op televisie. Dat geeft altijd het alternatief om toch een keertje thuis te blijven en niets te moeten missen."

  Afhankelijk van resultaten
  Genk doet het als ploeg ook minder goed en dat voelt het ook in de ticketverkoop. "Je bent als club vooral heel afhankelijk van de behaalde resultaten. Supporters identificeren zich graag met een winnend team. Die correlatie zien wij duidelijk in onze cijfers. Ze is ook groter dan bij de traditionele topclubs."

  "Anderlecht, Club Brugge en Standard hebben tal van grote Europese successen geboekt en hebben op die manier heel veel supporters aan zich gebonden. Dat voordeel zullen ze niet zo maar kwijtspelen, ook een club als AA Gent zal dat moeten ervaren."

  Plaats een reactie

  Reagens +2189
  woensdag 17 januari 2018 om 20:35
  Nja. Al die successen die Standard de voorbije jaren heeft gehad.
  Die spelen in het rood, dus mss is dàt voor Patrick dan wel de overwinning van Standard.
  Denk trouwens dat de mensen in Genk het vooral beu zijn dat tijdens de winterstop hun beste spelers zien vertrekken juist voor de competitie 'écht' begint.
  Vind ik leuk
  Bart Thijs +3489
  woensdag 17 januari 2018 om 20:58
  Wat mij tegenhoudt om naar Genk te gaan( heb abo gehad) is het gekloot voor/na een match..daar weggeraken duurt langer dan de match zelf! Nu zet ik de TV op en klaar...ik begrijp dat mensen in het stadion willen zijn maar op TV is toch gemakkelijker ;-)
  Vind ik leuk
  firedwarf +3141
  donderdag 18 januari 2018 om 02:46
  tja mss moeten den patrick rat en dimi den tremmerie maar eens daar over nadenken... Want deels ligt hun beleid OOK aan de terugloop van de abo's... Maarja de schuld altijd elders zoeken... daar zijn deze 2 muppets het sterkste in...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws