Genk lokt almaar minder volk: Anderlecht en Brugge verliezen dat voordeel niet

Genk lokt almaar minder volk: "Anderlecht en Brugge verliezen dat voordeel niet"

17-01-2018 19:16
2

De Luminus Arena in Genk loopt almaar minder vaak vol. Ooit zat in Genk het stadion een uur voor de match al stampvol. Daar is tegenwoordig nog weinig van te merken. Nu ontvangt Genk gemiddeld bij een thuismatch 14.000 fans. In Het Belang van Limburg spreekt CEO Patrick Janssens over die terugloop.

"Ten eerste zitten we met een algemene, zelfs internationale trend dat niet elke abonnee bij elke thuiswedstrijd komt opdagen. Ik heb er onlangs nog met mensen van Ajax over gesproken, zij hebben vaak lege plaatsen in het stadion als alle tickets verkocht zijn", aldus Janssens

De televisie maakt volgens de CEO veel kapot. "Net zoals de teruglopende abonnementenverkoop heeft dat voor een stuk te maken met het aanbod op televisie. Dat geeft altijd het alternatief om toch een keertje thuis te blijven en niets te moeten missen."

Afhankelijk van resultaten
Genk doet het als ploeg ook minder goed en dat voelt het ook in de ticketverkoop. "Je bent als club vooral heel afhankelijk van de behaalde resultaten. Supporters identificeren zich graag met een winnend team. Die correlatie zien wij duidelijk in onze cijfers. Ze is ook groter dan bij de traditionele topclubs."

"Anderlecht, Club Brugge en Standard hebben tal van grote Europese successen geboekt en hebben op die manier heel veel supporters aan zich gebonden. Dat voordeel zullen ze niet zo maar kwijtspelen, ook een club als AA Gent zal dat moeten ervaren."