Anderlecht-speler afgekraakt: Een salonvoetballer met broze schouders

Anderlecht-speler afgekraakt: "Een salonvoetballer met broze schouders"

17-01-2018 10:45
11

Anderlecht gaat na anderhalf jaar de samenwerking met Nicolae Stanciu hoogstwaarschijnlijk stoppen. De Roemeen is op weg naar Sparta Praag. Het Laatste Nieuws ziet het als de kroniek van een aangekondigd vertrek.

Tot het laatste moment heeft Stanciu wel de steun van een grote groep supporters. "In tegenstelling tot coaches Weiler en Vanhaezebrouck hielden de fans wel van Stanciu. Zelfs toen hij de laatste weken nauwelijks aan spelen toekwam, scandeerden ze zijn naam. Een stilist zoals ze het graag zien in het Astridpark. Fluwelen voetjes, vista. Een salonvoetballer, helaas voor Anderlecht ook eentje met broze schouders", zo staat te lezen.

De recordtransfer kon nooit aarden in het Astridpark. "Voor de buitenwereld is de Roemeen een flop - terecht, op basis van zijn statistieken. Hoongelach bij iedereen die paars-wit geen warm hart toedraagt. Een vertrek was onvermijdbaar. Anderlecht wilde niet meer aan kapitaalsvernietiging doen, Stanciu wil vooral opnieuw aan spelen toekomen. Dat Sparta Praag uiteindelijk aan het langste eind trekt, is de wens van Stanciu zelf. Hij blokte aanbiedingen uit Turkije af en wilde enkel naar Tsjechië. Afscheid door de achterdeur - een ontgoocheling."