'Ganvoula faalt voor de ogen van Vanhaezebrouck, jongeling toont zich'

'Ganvoula faalt voor de ogen van Vanhaezebrouck, jongeling toont zich'

07-01-2018 18:47
3

Anderlecht is dringend op zoek naar een spits, zeker nu Lukasz Teodorczyk nauwelijks nog concurrentie heeft na het vertrek van zowel Hamdi Harbaoui als Robert Beric. Twee aanvallers konden zich zondag tonen aan Hein Vanhaezebrouck. Slechts eentje liet een goede indruk na.

De namiddag stond bij Anderlecht in het teken van teambuilding. Op het veld was er aandacht voor fysiek werk en afwerkingsoefeningen. Uitgerekend Lukasz Teodorczyk moest de trainingssessie voor de tweede dag op rij vroegtijdig verlaten. De Pool heeft last van zijn heup en was dus niet in staat om de doelmannen onder vuur te nemen.

Het Laatste Nieuws beschrijft wel hoe de teruggekeerde huurling Silvère Ganvoula en jongeling Daude Mohamed het er vanaf brachten. Ganvoula zakte volgens journalist Pieter-Jan Calcoen door het ijs. ''Ganvoula liet zien waarom KV Mechelen hem terugstuurde: nauwelijks een bal ging binnen. Dan deed de jonge Dauda beter'', schreef hij in het stagedagboek. 

Calcoen acht het na de knappe optredens van Francis Amuzu niet uitgesloten dat Vanhaezebrouck na de winterstop nog meer kansen geeft aan de jeugd. ''Slechter dan de gevestigde waarden zullen ze het alvast niet doen. 't Is maar een idee'', klinkt het.