Clement experimenteert erop los bij Genk, Duitsers pakken de zege

07-01-2018 16:15
5

Racing Genk heeft zondagmiddag een oefenpartij gespeeld tegen Schalke 04, maar het kon niet zorgen voor een stunt. Philippe Clement gebruikte de match vooral om spelers te testen en verloor met 2-1.

De Limburgers begonnen de wedstrijd met dit elftal: Jackers - Nastic, Brabec, Dewaest, Maehle - Pozuelo, Wouters, Reyners - Zhegrova, Benson, Ingvartsen. Heel wat sterkhouders begonnen dus op de bank, maar toch hield Genk stand in die eerste helft. De kansen waren wel vooral voor Schalke. Genk liet één flits zien, maar Benson schoot in het zijnet na een uitstekende pass van Pozuelo.

In de tweede helft kregen we elf andere namen. Coucke - Khammas, Colley, Aidoo, Lathouwers - Zebli, Malinovskyi, Sabak, Bertaccini, Buffel, Karelis. Schalke wist snel te scoren via Piaza in de 48ste minuut, en daarna brak de veer bij Genk. Tien minuten voor tijd maakte Mbolo er nog 2-0 van. In de slotfase pikte ook Karelis nog een goaltje mee na een fraaie assist van Malinovskyi, maar Genk kwam niet meer verder dan 2-1.