'Barcelona presenteert maandag concurrent Vermaelen: transfer van 12 miljoen'

'Barcelona presenteert maandag concurrent Vermaelen: transfer van 12 miljoen'

05-01-2018 12:00
1

FC Barcelona lijkt zijn gewenste defensieve versterking binnen te hebben. De Catalanen willen de Colombiaanse zomeraanwinst Yerry Mina een half jaar eerder dan gepland naar Camp Nou halen en zijn volgens Mundo Deportivo dichtbij een akkoord met diens huidige werkgever, het Braziliaanse Palmeiras.

Eerder deze week liet Palmeiras-directeur Alexandre Mattos al weten dat zijn club een bod vanuit Barcelona had ontvangen. Mundo Deportivo verwacht dat de transfer ter waarde van twaalf miljoen euro vrijdag nog wordt afgerond. In dat geval neemt Mina nog dit weekend afscheid van zijn ploeggenoten en vliegt hij naar Barcelona. De stopper kan maandag zijn contract tot medio 2022 ondertekenen, waarna hij officieel gepresenteerd wordt.

Barcelona kampte de laatste weken met grote problemen in het hart van de verdediging. Samuel Umtiti was lange tijd afwezig met een hamstringblessure, terwijl routinier Javier Mascherano op het punt staat om naar China te vertrekken. Tijdens de laatste wedstrijden moest er zelfs een beroep worden gedaan op de aanvankelijk afgeschreven Thomas Vermaelen. De Rode Duivel deed het wonderbaarlijk goed, maar dat weerhield Barça er niet van op zoek te gaan naar een nieuwe mandekker.