Courtois toont zijn wereldklasse: 'Veel keepers zouden die bal niet pakken'

Courtois toont zijn wereldklasse: 'Veel keepers zouden die bal niet pakken'

03-01-2018 23:38

Chelsea speelde woensdagavond 2-2 gelijk op het veld van Arsenal. Thibaut Courtois maakte indruk met enkele fenomenale saves in de stadsderby.

Onze landgenoot stond soms in een schietkraam tegen Arsenal. Courtois zorgde ervoor dat Chelsea met een gelijke stand de rust inging. "Dit is altijd wel leuk nadat ik de laatste weken niet al te veel werk had”, vertelde Courtois na zijn wereldmatcgh bij Play Sports. "Ik kon in het begin van de match meteen twee uitstekende reddingen doen. Dat is natuurlijk mooi."

"In de tweede helft ben ik op dat elan verdergegaan", vervolgde de Rode Duivel. "Mijn redding op dat schot van Sanchez was de moeilijkste, want daar lagen beide kanten open. Die tweede redding lijkt makkelijk, maar ik stond in het midden van de goal. Hij trapte ter hoogte van de penaltystip hard naar de hoek, maar door mijn lengte en snelheid raak ik daar nog.

"Ik ging met de rust naar de kleedkamer met het gevoel dat veel keepers die bal niet zouden pakken. Ik was al even goed aan het trainen en voelde me goed.  "Of ik deze vorm aanhou tot in Moskou? Ja, zeker en vast.", besloot een lachende Courtois.

Lees ook: Courtois schudt twee geweldige reddingen uit zijn mouw tegen Arsenal