OFFICIEEL: Club Brugge bevestigt de komst van Russische doelman

OFFICIEEL: Club Brugge bevestigt de komst van Russische doelman

02-01-2018 21:51
8

Club Brugge heeft de eerste transfer van de wintermercato beet. Blauw-Zwart was dringend op zoek naar een nieuwe doelman en vond deze uiteindelijk in Rusland. Vladimir Gabulov (34) komt over van Arsenal Tula. Zijn komst werd dinsdagavond aangekondigd via de officiële kanalen van de koploper.

VoetbalPrimeur.be bracht eerder op de avond naar buiten dat Gabulev op weg was naar Jan Breydel. De officiële bevestiging van Club Brugge heeft vervolgens niet lang op zich laten wachten. Gabulov tekende een contract voor anderhalf jaar, zo valt er te lezen in het nieuwsbericht. 

De nieuwe doelman, die gelijk meereist op stage naar het Spaanse Sotogrande, heeft een pak ervaring. ''In zijn rijke carrière speelde hij ondermeer voor Dinamo en CSKA Moskou. Met CSKA won hij de beker en werd hij kampioen. Bij Arsenal Toela hield hij dit seizoen al 6 keer de nul in de Russische hoogste klasse. Gaboelov is de vaste doublure in het Russische nationale elftal'', geeft Club mee over de aanwinst. Gabulov heeft ook al tien interlands achter zijn naam staan.

Club hoopt met Gabulov definitief een einde te maken aan het keepersprobleem, waar de leider dit seizoen last van had. Ethan Horvath begon het seizoen als nummer één, maar werd afgestraft voor zijn fouten. Ivan Leko verving hem door Guillaume Hubert, die eveneens door de mand viel. Ludovic Butelle werd dan maar opgevist en die zal met Gabulev gaan strijden om de plaats onder de lat.