WTF! KBVB staat open voor instroming van Chinese ploeg in ons voetbal

WTF! KBVB staat open voor instroming van Chinese ploeg in ons voetbal

Gepubliceerd: dinsdag 2 januari 2018 om 21:10di 02-01-2018 om 21:10

China wil een grootmacht in het voetbal worden en doet er veel aan om de sport in eigen land te ontwikkelen. De olympische ploeg in een Europees land laten meedraaien, moest de volgende stap worden. Dat ging niet door. Chris Van Puyvelde, technisch directeur bij de Belgische Voetbalbond, denkt eraan om het project hier een nieuwe kans te geven.

"In Duitsland hebben ze geprobeerd de Chinese olympische ploeg te integreren in hun vierde klasse - die zou daar stevig voor betaald hebben (15.000 euro per wedstrijd, nvdr.). Alleen was er in de tribunes protest over Tibet en zijn de Chinezen daar teruggetrokken'', legt Van Puyvelde uit in een interview met De Morgen.

Van Puyvelde vindt het echter nog niet zo'n gek idee. ''Maar daar zie ik dan weer mogelijkheden in: misschien moeten we in de nabije toekomst zelf stappen ondernemen om ze naar hier te halen. We gaan de beloften toch ook integreren in de amateurklasse: waarom de twee niet koppelen?'', komt hij met een zeer opmerkelijk voorstel.

Hij heeft al contacten lopen in het Aziatische land. "Ik heb vorige maand voor de tweede keer een presentatie gegeven in China over ons voetbal. Ze kijken echt op naar ons. Een landje dat 351 keer kleiner is, maar wel veel hoger staat op zo'n FIFA-ranking'', staat ons land er volgens Van Puyvelde ook goed op.Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Sta jij open voor dit idee?

(680 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws