'Vadis vreest voor veiligheid en wil weg, Portugezen gaan over tot actie'

'Vadis vreest voor veiligheid en wil weg, Portugezen gaan over tot actie'

13-12-2017 16:25

Olympiakos Piraeus kent met Silvio Proto, Björn Engels, Guillaume Gillet en Vadis Odjidja een groot Belgische tintje. De kans is groot dat het kwartet na januari niet meer compleet is, nu Odjidja zijn zinnen op een snel vertrek zou hebben gezet.

Odjidja werd deze zomer door de inmiddels al ontslagen Besnik Hasi naar de Griekse kampioen gehaald. Onze landgenoot is een belangrijke pion in het elftal, maar desondanks is hij niet gelukkig in Griekenland. Dat zou alles te maken hebben met een inbraak in zijn huis, waarbij naar verluidt geld en juwelen zijn gestolen. Odjidja vreest sindsdien voor de veiligheid van hem, zijn vriendin en hun vijf maanden oude dochtertje. 

Een overstap in januari valt niet uit te sluiten, zeker niet nu Sporting Lissabon serieuze interesse in hem heeft. Volgens het Portugese O Jogo heeft Sporting al contact gelegd met de entourage van Odjidja. Coach Jorge Jesus zou de tweevoudig Rode Duivel al sinds zijn periode bij Legio Warschau op de radar hebben staan. Jesus zou Odjidja ook na zijn vertrek richting Piraeus zijn blijven volgen.

Jesus zou bij de clubleiding om versterking voor het middenveld hebben gevraagd. Sporting zou vervolgens Odjidja nadrukkelijk zijn gaan scouten en de rapporten bleken positief. Zijn fysieke kracht en het feit dat hij op meerdere posities uit de voeten kan, spraken in zijn voordeel. De kans is dus aanwezig dat er volgende maand al een bod op de ex-speler van Anderlecht en Club Brugge wordt gedaan. Sporting staat momenteel in de competitie gedeeld bovenaan met FC Porto, terwijl de club ook nog actief is in de Europa League.

Lees ook: Odjidja laat de deur open voor een terugkeer naar België: "Geen probleem"