Van Rhijn trapt na richting club: Daar was ik door sommige mensen niet gewenst

Van Rhijn trapt na richting club: "Daar was ik door sommige mensen niet gewenst"

10-12-2017 14:45
1

Ricardo Van Rhijn kreeg zaterdagavond zijn eerste basisplaats van John Van Den Brom bij AZ Alkmaar. De rechtsachter wordt voor één seizoen gehuurd van Club Brugge, waar hij zich niet meer welkom voelde.

Tijdens de voorbereiding op dit seizoen kreeg Van Rhijn amper speelminuten van nieuwe coach Ivan Leko. Het zag er niet naar uit dat dat snel zou veranderen en dus koos de Nederlander eieren voor zijn geld. "Je weet natuurlijk nooit hoe het zou lopen. Ludovic Butelle, de doelman die ook uit de selectie werd gezet, staat ondertussen weer onder de lat", vertelde Van Rhijn aan NoordHollands Dagblad.

Zijn overstap naar AZ was vooralsnog geen groot succes, maar toch is hij tevreden met zijn beslissing. "Bij Club Brugge was ik ongelukkig. Hier ben ik wel gelukkig, dus dat is een grote verbetering. Bij Club was ik door sommige mensen niet meer gewenst. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik meer ga spelen. Daarom ben ik heel tevreden met mijn basisplaats zaterdagavond tegen Heracles", besloot Van Rhijn.