Sa Pinto haalt stevig uit naar bondsparket: Dit hoef ik niet te pikken

Sa Pinto haalt stevig uit naar bondsparket: "Dit hoef ik niet te pikken"

08-12-2017 16:45
6

Ricardo Sa Pinto heeft vrijdagnamiddag tijdens de zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep stevig uitgehaald naar bondsprocureur Gilles Blondeau. De Portugese trainer van Standard werd door het bondsparket voor zes weken geschorst

De Rouches gingen meteen in beroep. Vrijdagavond volgt pas de uitspraakt, maar tijdens de hoorzitting vrijdagnamiddag trok Sa Pinto al stevig van leer. "Ik wou hier zelf aanwezig zijn, ook al heb ik een belangrijke match vanavond. Om aan te tonen hoeveel belang ik hier aan hecht", vertelde Sa Pinto volgens Het Nieuwsblad.

"Ik heb een uitstekende relatie met iedereen in het Belgische voetbal. Ik provoceer niemand, maar sta wel bekend als een emotioneel persoon. De supporters van Anderlecht probeerden een negatieve sfeer te creëeren en gooiden met allerlei projectielen naar ons. Ik ben dan ook geschokt over deze situatie", ging de Portugees onverstoord verder.

"Dat het parket zegt dat ik toneel speelde, is een leugen. Ik ben geen acteur en speel geen komedie. Ik ben een serieuze prof. Ik ben een mens en maak af en toe fouten, maar dat het parket liegt is teleurstellend en niet goed voor het voetbal. Ik wilde mezelf beschermen door te gaan zitten en te kijken of alles in orde was."

"Ik vroeg of de scheidsrechter wou komen om te laten zien wat er gebeurd was, maar nadien werd ik weggestuurd. Dat begreep ik helemaal niet. Wat was er meer nodig om de projectielen te stoppen? Waarom staakte de ref de wedstrijd niet zoals hij voordien had gezegd? Hoe moet ik de volgende keer reageren?", besloot de Sa Pinto.