OFFICIEEL: AA Gent laat jongeling 18 maanden ervaring opdoen in Zweden

OFFICIEEL: AA Gent laat jongeling 18 maanden ervaring opdoen in Zweden

07-12-2017 15:30

AA Gent heeft tijdelijk afscheid genomen van Tesfaldet Tekie. De 20-jarige middenvelder komt niet aan de bak bij Buffalo's, waarop de club besloten heeft om hem per 1 januari voor anderhalf jaar uit te lenen aan het Zweedse Östersunds FK. Dat maakte AA Gent bekend via de officiële kanalen.

Gent blijft echter geloven in de kwaliteiten van de in Eritrea geboren Zweed. Zo werd er geen aankoopoptie in het huurcontract opgenomen en verlengde Tekie zijn contract bij Gent ook nog eens met een jaar. Tekie ligt nu tot en met de zomer van 2021 vast in de Ghelamco Arena. Het zal dus wel nog een tijdje duren, voordat hij daar weer te bewonderen zal zijn.

Tekie werd in januari 2017 voor 1,6 miljoen euro met het hoge verwachting overgenomen van Norrköping, waar hij zich had ontpopt tot een groot talent. Bij Gent had hij het een stuk moeilijk, want zowel Hein Vanhaezebrouck als Yves Vanderhaeghe gaven hem nog geen enkele minuut speeltijd. Gent vond het daarom de beste oplossing om Tekie met het oog op zijn ontwikkeling in Zweden weer ervaring op te laten doen.

Östersunds FK eindigde het afgelopen seizoen als vijfde in de Zweedse competitie. Het veroverde wel voor het tweede jaar op rij de nationale beker. Bovendien is Östersunds FK één van de revelaties in het huidige Europese seizoen. Östersunds FK stroomde als debutant in tijdens de tweede voorronde van de Europa League en maakte in de groepsfase indruk door ondanks de bescheiden begroting zich op de voorlaatste speeldag te verzekeren van een plaats bij de laatste 32. Tekie mag dus ook hopen op Europese optredens.