Cercle Brugge krijgt opnieuw flinke klap in strijd om periodetitel

Cercle Brugge krijgt opnieuw flinke klap in strijd om periodetitel

02-12-2017 22:30

Cercle Brugge wil voluit gaan voor de tweede periodetitel, maar voorlopig raakt de motor niet in gang. Ook thuis tegen Union bleek het steken op een puntje, ook al eindigde de tegenstander met negen spelers.

Lierse won zaterdagnamiddag al van SV Roeselare, de Pallieters lopen zo steeds verder weg in het klassement. Cercle wist dat het moest winnen, maar het begon slecht. Op het kwartier trof Peyre al raak voor de Brusselaars. Cercle kwam nog voor rust langszij na een doorgekopte inworp. Het was Rodas die voor de gelijkmaker zorgde.

Ook na rust sloeg Union weer snel toe, deze keer was Julien Vercauteren de boosdoener. Uitgerekend de neef van Cercle-trainer Frank Vercauteren maakte er 1-2. Union kon de zege echter niet binnenhengelen, want Delacourt maakte in de slotfase toch nog 2-2. Daarna pakten Perdichizzi én El Banouhi nog rood, maar dezelfde uitslag bleef op het bord.

Lierse staat nu al heel los van de rest, met de perfecte 12 op 12. Union is voorlopig tweede met zes punten, Cercle heeft er vijf. Oud-Heverlee Leuven kan de tweede plaats wel overnemen als het zondagmiddag thuis wint van Tubeke.