Anthuenis weet nu al welke zes clubs gaan spelen in Play-Off 1

Anthuenis weet nu al welke zes clubs gaan spelen in Play-Off 1

27-11-2017 12:00
10

Met nog veertien wedstrijden te gaan is het nog koffiedik kijken wie Play-Off 1 zal spelen, maar Aimé Anthuenis doet wel een kleine poging. Ondanks de bizarre seizoensstart gelooft hij in een vrij klassiek deelnemersveld.

De topclubs lieten het in de heenronde grotendeels afweten, maar zijn ondertussen wakker. "Ik zie Standard, Gent en Genk nog in de top zes eindigen. Standard is een betere ploeg dan vroeger, met vooral het collectief als wapen. Gent sprokkelde dan weer veel punten sinds de komst van Vanderhaeghe", vertelt hij in De Zondag.

Bij de revelaties van het seizoen is de brandstof een beetje op. "Waasland-Beveren heeft het wat moeilijker de jongste weken, waarbij het moeilijker tot scoren komt. Ze zijn niet altijd met punten beloond geweest voor hun mooie voetbal. Ook Moeskroen en Zulte Waregem kennen een drastische terugval."

Charleroi gaat zich wel handhaven in de top. "Charleroi moet niet veel onderdoen voor Club Brugge. Het staat afgetekend tweede en valt sowieso niet meer uit de top zes. Trainer Mazzu blijft voorzichtig, maar hij moet die druk wel wat afhouden."

Kortom: Anthuenis denkt dat Play-Off 1 gespeeld wordt door Club Brugge, Charleroi, Anderlecht, Standard, AA Gent en Racing Genk. Krijgt hij over enkele maanden gelijk?