OFFICIEEL: Milan zet Montella aan de deur en kiest oude krijger

OFFICIEEL: Milan zet Montella aan de deur en kiest oude krijger

27-11-2017 10:45

AC Milan gaat verder zonder trainer Vincenzo Montella. De oud-voetballer is maandag door de Rossoneri op straat gezet, zo communiceert de club via de officiële kanalen. Gennaro Gattuso neemt zijn taken voorlopig over.

De 0-0 in San Siro tegen Torino is de druppel voor de Milanese leiding. Afgelopen zomer investeerde Milan meer dan honderd miljoen in de selectie, maar de resultaten vallen enorm tegen. De achterstand op koploper SSC Napoli is inmiddels achttien punten, waardoor een topnotering er niet in zit.

In de Europa League gaat het beter, maar dat is niet genoeg voor Montella om in het zadel te blijven. Gattuso is als zijn opvolger aangesteld. De oud-voetballer had tot vandaag het beloftenelftal van Milan onder zijn hoede. Na Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi is hij de derde oud-speler van begin deze eeuw die trainer wordt van het eerste elftal. De eerste twee werden vrij snel na hun aanstelling ontslagen wegens teleurstellende resultaten.

Gattuso lijkt de ideale tegenstander voor zijn debuutwedstrijd te hebben. Zondag gaat Milan op bezoek bij hekkensluiter Benevento, die tot op heden alle wedstrijden in de Serie A verloor.