Racing Genk op rapport: 'Lof voor Stuivenberg, twijfels bij topaanwinst'

Racing Genk op rapport: 'Lof voor Stuivenberg, twijfels bij topaanwinst'

Gepubliceerd: dinsdag 21 november 2017 om 13:00di 21-11-2017 om 13:00

Nu we precies halverwege zijn in de reguliere competitie heeft Het Belang Van Limburg een analyse gemaakt van Racing Genk. Genk doet het de laatste weken verdienstelijk, maar kan over het algemeen niet helemaal tevreden zijn.

De Limburgse krant heeft vraagtekens bij het transferbeleid. "De belangrijkste transfer was het samenhouden van de kern. Wat aankopen betreft, zitten we met gemengde gevoelens. Mata en Aidoo bevestigen, Vukovic heeft zich herpakt na een aarzelende start. Maehle en Benson zijn wissels op de toekomst. Ingvartsen kan zijn hoge transfersom nog niet wettigen."

Genk stelde vooral teleur door voetbal zonder spektakel te brengen. "De verwachtingen op dat vlak zijn niet ingelost. De sterkhouders teerden lang op hun intrinsieke kwaliteiten, maar die kwamen er niet uit. In hoge nood werd overgestapt naar werkmansvoetbal. Dat is de basis van het succes van de laatste maanden."

Coach Albert Stuivenberg zit terug stevig in het zadel: hij heeft de storm overleefd. "Albert Stuivenberg is nooit afgeweken van zijn lijn. Even leek hij te wankelen, de afgrond kwam dichtbij. Maar hij heeft ook bij zijn falende vedetten intussen de juiste snaar geraakt. Tactisch scoort hij hoog."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws