'Niet nummer één of twee, maar De Boeck was pas nummer zes op lijstje KVK'

'Niet nummer één of twee, maar De Boeck was pas nummer zes op lijstje KVK'

09-11-2017 08:20

Glen De Boeck gaat weer aan de slag in de Jupiler Pro League. De coach moet ervoor zorgen dat KV Kortrijk in Eerste Klasse blijft. Opvallend, hij was niet de eerste keuze van de Kortrijkzanen. De Boeck zou zelfs pas de zesde naam op het lijstje geweest zijn.

Volgens Het Nieuwsblad stonden er maar liefst vijf kandidaten hoger op het verlanglijstje van de Kortrijkzanen, die al sinds eind september zochten naar een vervanger van de ontslagen Yannis Anastasiou. Yves Vanderhaeghe was de nummer één, maar had geen interesse. Ook Marc Brys, Yannick Ferrera, Georges Leekens en Aleksandar Jankoviv hadden geen zin in een avontuur bij de Kerels.

Enigszins verrassend zou ook Ariël Jacobs op het lijstje gestaan hebben. Met hem werd er echter nooit gesproken omdat hij momenteel als consultant in Japan verblijft. De Boeck zou dus pas de zesde of zelfs zevende naam op het lijstje geweest zijn.

"We hebben de keuze gemaakt op basis van ­positieve elementen, zijn palmares als voetballer en als coach", reageerde voorzitter Joseph Allijns. "Hij redde zowel Moeskroen als Waasland-Beveren toen ze laatste stonden. Wij staan voorlaatste, we geloven stellig dat Glen hier ook voor de kentering kan zorgen. Jullie partner is toch ook niet jullie eerste keuze", aldus Allijns.

Lees meer: OFFICIEEL: KV Kortrijk stelt zijn nieuwe trainer nu al voor