OFFICIEEL: Kassa rinkelt: Anderlecht ziet uitgeleende speler niet meer terug

OFFICIEEL: Kassa rinkelt: Anderlecht ziet uitgeleende speler niet meer terug

08-11-2017 14:34

De voorbije weken werd er wat gespeculeerd over een terugkeer van Frank Acheampong naar het Astridpark, maar dat zal er niet van komen. RSC Anderlecht laat woensdag namelijk weten dat de Ghanees definitief verkocht is aan FC Tianjin Taida.

De Chinezen huurden Acheampong sinds afgelopen zomer van paars-wit, maar bedongen destijds een aankoopoptie. Die hebben ze nu gelicht. Niet verwonderlijk, want de razendsnelle vleugelspeler presteert uitstekend in Azië. Bij Tianjin, dat de Chinese competitie als dertiende (op zestien teams) beëindigde, speelde hij nagenoeg alles in de tweede seizoenshelft. Hij liet vier doelpunten optekenen.

Over de precieze som van de aankoopoptie communiceert de club niet, maar die ligt waarschijnlijk rond de 3,5 miljoen euro. Een mooi extraatje voor RSCA, dat eerder al drie miljoen ontving voor de huurperiode van Acheampong. Sinds de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck ging er overigens een gerucht de ronde dat Anderlecht zijn Ghanese winger in de winterstop terug zou willen halen. Die piste kan nu dus de prullenbak in.