'Antwerp komt er vanaf zonder monsterboete na gooien van blik richting spelers'

'Antwerp komt er vanaf zonder monsterboete na gooien van blik richting spelers'

06-11-2017 07:12
5

De Antwerp-supporters hebben zich zondag niet van  hun beste kant getoond. Na het tweede doelpunt van Cristian Benavente werd de Charleroi-speler bekogeld door de Antwerp-supporters. Hij werd één keer geraakt door een vuurwerkblik. Een straf leek eraan te gaan komen, maar mogelijk komt The Great Old er goed vanaf.

De wedstrijd lag enkele minuten stil na het incident, maar toch ontsnapt Antwerp aan een monsterboete van de Pro League. De spelers bleven namelijk op het veld staan. éWe hebben een nieuw reglement dat clubs bestraft met een boete van 25.000 euro als incidenten met supporters leiden tot het tijdelijk stilleggen van een wedstrijd, maar daarvoor moeten de spelers binnengaan richting kleedkamers", zegt CEO van de Pro League Pierre François in Het Nieuwsblad.

Die boete moet Antwerp dus al zeker niet vrezen aangezien de wedstrijd enkel stillag. The Great Old kan echter nog steeds bestraft worden voa een omweg. Het Bondsparket zou Antwerp willen vervolgen wegens het schaden van het imago van het voetbal. De maximumboete daarvoor is net geen 2.500 euro bij het eerste vergrijp en het dubbele daarna. De supporters die iets gooiden moeten wel nog vrezen, zij kunnen vervolgd worden op basis van de voetbalwet.