Gecombineerde elf: de beste spelers van Club en Anderlecht in één ploeg

Gecombineerde elf: de beste spelers van Club en Anderlecht in één ploeg

05-11-2017 12:00
28

Club Brugge en Anderlecht staan zondag tegenover elkaar in de Jupiler Pro League. Dé twee grote titelkandidaten van dit seizoen kunnen rekenen op heel wat sterke spelers. Maar wat zou nu de best gecombineerde elf zijn?

Doelman
Beide clubs sukkelen dit seizoen met hun doelmannen. Hein Vanhaezebrouck moet nog kiezen tussen Matz Sels en Frank Boeckx, terwijl Ivan Leko met een doelmannencrisis zit.

Wij kiezen dan toch voor Boeckx. De doelman liet dit seizoen al goede dingen zien en kon zich zelfs na zijn blessure terug in doel knokken. Met zijn goede voeten kan hij onze defensie ook uit de nood helpen en het spel snel op gang brengen.

Centrale verdedigers
Achterin kampt men bij paars-wit momenteel met blessures. Club Brugge kan rekenen op een sterk presterende Brandon Mechele, toch krijgt Kara Mbodji de voorkeur. De Senegalees lijkt na dit seizoen klaar voor een stap hogerop.

Datzelfde kan gezegd worden van Stefano Denswil, die incontournable is bij de Bruggelingen. Rechts centraal kiezen we voor Uros Spajic, die zich vorig seizoen ontpopte als een sterkhouder in de paars-witte defensie.

Rechtsachter
Op rechts kan Anderlecht niet rekenen op Andy Najar en moet het dus een beroep doen op Dennis Appiah. Die kon ons dit seizoen toch nog niet helemaal overtuigen. Bij Club speelde Dion Cools zijn concurrent Helibelton Palacios uit de basiself. Hij geniet het vertrouwen van Ivan Leko en lijkt zo stilaan klaar voor de definitieve doorbraak.

Linksachter
Anthony Limbombe is één van de grote revelaties bij Club Brugge dit seizoen. Hij kon al overtuigen met héél goede wedstrijden, maar heeft ook af en toe een minder moment. Henry Onyekuru kreeg onder Hein Vanhaezebrouck als aanvallende speler ook een plekje op die linksachter. Daar imponeert de Nigeriaan vooral met zijn rushes naar voren. Onze keuze valt dus op de nieuwe international van Anderlecht.

Centrale Middenvelders
Misschien wel de moeilijkste keuze van allemaal. Zowel Anderlecht als Club Brugge kunnen rekenen op een enorm sterk middenveld. We kiezen voor een iets defensievere opstelling, zodat de flanken vooral kunnen denken aan aanvallen.

De keuze valt daardoor op Leander Dendoncker, die met een rush naar voren ook kan verrassen, en Marvelous Nakamba, de grootste revelatie van dit seizoen bij Blauw-Zwart.

Aangezien we centraal op het middenveld ook iets defensiever voor de dag komen, kiezen we niet voor Hans Vanaken of Sofiane Hanni, maar wel voor Ruud Vormer. De Nederlander is de assistenkoning in de JPL en is onmisbaar bij Club. De nieuwe kapitein van Blauw-Zwart lijkt bezig aan zijn beste seizoen ooit. Ook hij kan, net zoals Dendoncker, verrassen met een rush naar voren maar is ook een werkpaard op het middenveld.

Spitsen
Voorin moeten we vooral kiezen uit zeer wisselvallige spitsen. Lukasz Teodorczyk heeft dit seizoen amper iets laten zien, waardoor we hem eigenlijk niet in de basis kunnen zetten. Club Brugge moet rekenen op de twee jonkies Wesley en Emmanuel Dennis.

Dennis begon als een raket aan het seizoen, maar sukkelt de laatste weken met zijn vorm. Toch spat het talent ervan af. Eens hij terug de goede vorm kan vinden, zal hij Club Brugge nog diensten bewijzen.

Hetzelfde kan gezegd worden van Wesley. Een iets zwaarder type, dat voorin duels moet uitvechten met de verdedigers van de tegenstrever. Af en toe iets over het randje. Toch is hij een belangrijke pion in het spel van Club Brugge en ook in onze gecombineerde elf.

Hoe ziet jouw gecombineerde elf eruit? Zet het in de comments!

No Poll