Brys wees Mechelen en Kortrijk af: ''Niets met geld te maken''

Brys wees Mechelen en Kortrijk af: ''Niets met geld te maken''

02-11-2017 09:30
1

Aleksandar Jankovic werd woensdag voor de tweede keer in zijn loopbaan aangesteld als coach van KV Mechelen. Jankovic was echter derde keus achter droomkandidaat Michel Preud'homme en Marc Brys. Laatstgenoemde koos voor een langer verblijf bij Beerschot-Wilrijk.

Brys werd ook al gepolst door KV Kortrijk, maar ook op die interesse ging hij niet in. De 55-jarige oefenmeester geeft in de Gazet van Antwerpen uitleg bij zijn beslissing. ''De keuze voor Beerschot Wilrijk is een keuze van het hart. Het heeft niets te maken met geld. Ik heb hierover een goed gesprek gehad met voorzitter Eric Roef, die als geen ander de gevoeligheden kent. We hadden er beiden een goed gevoel bij.''

Hij wil met Beerschot-Wilrijk vol voor de terugkeer in de Jupiler Pro League gaan. ''We staan met Beerschot Wilrijk voor een geweldige uitdaging. Ik ben onze voorzitter erg dankbaar dat ik de kans krijg de plannen van de club mee te helpen realiseren. Als ik nu voor een andere club zou hebben gekozen, dan had ik het gevoel dat ik zou gaan lopen. Dat wilde ik absoluut niet. Beerschot Wilrijk is mijn club. Dit is een unieke kans om met de club verdere stappen te zetten'', besluit Brys. Beerschot-Wilrijk zou zelf nog vele jaren met hun succescoach door willen gaan.