'Complete miscast van Vanhaezebrouck kost Gent handenvol geld'

'Complete miscast van Vanhaezebrouck kost Gent handenvol geld'

01-11-2017 23:34
5

AA Gent haalde afgelopen zomer Franko Andrijasevic met grote trom binnen. De middenvelder moest Gent aan een nieuwe titel helpen. Een succes bleek die transfer nog niet. En tot de koop toe kost hij de Buffalo's ook enorm veel geld.

Hein Vanhaezebrouck wilde er in de zomer heel wat versterking bij. Andrijasevic was één van de namen die hoog op zijn lijstje stond. De Kroaat was bijzonder duur, maar het bestuur van de Buffalo's ging overstag. 'Omdat AA Gent in die weken nog veel geld in kas had en het Vanhaezebrouck andermaal zijn zin wilde geven', schrijft Het Laatste Nieuws.

De krant weet ook welke som Gent betaalde voor de middenvelder. 'Louwagie toont zich uiteindelijk bereid om een kleine 4 miljoen euro aan ­Rijeka te betalen. Een bedrag dat met de commissies voor de verschillende makelaars nog een flink stuk oploopt', klinkt het.

Ook Standard wilde de middenvelder, maar Gent kon hem toch overtuigen. De Buffalo's hadden namelijk heel wat geld veil voor Andrijasevic én dus ook een stevig loon. Zo zou Gent een loon van om en nabij de 1,2 miljoen euro bruto per jaar betalen. Andrijsevic werd overtuigd, maar op het veld kon hij zelf niet overtuigen. Inmiddels is ook Hein Vanhaezebrouck vertrokken bij Gent.