Hallo Vanhaezebrouck? Hij kan het, maar diep vanbinnen staat hij liever hoger

Hallo Vanhaezebrouck? "Hij kan het, maar diep vanbinnen staat hij liever hoger"

21-10-2017 16:49

Leander Dendoncker lijkt zich de komende weken te moeten toeleggen op een plekje in de achterhoede van RSC Anderlecht. Mede door blessures in de kern werd hij daar al twee maal uitgespeeld onder Hein Vanhaezebrouck. Lorenzo Staelens vindt dat een goede zet, ontdekte Het Laatste Nieuws.

Vorig seizoen maakte Dendoncker nog furore als box-to-box-middenvelder, waardoor de helft van Europa achter hem aan zat. Nu moet hij het dus achterin rooien. Staelens, in zijn tijd als speler iemand met hetzelfde profiel, begrijpt dat Dendoncker liever op het middenveld acteert. "Ik dacht er gelijkaardig over, want daar kon ik me offensief uitleven. Een mens maakt dan al eens sneller een doelpunt of geeft eens een assist. Achterin gebeurt dat minder, terwijl Dendoncker aanvallend een meerwaarde kan bieden. Als hij oprukt, maakt hij toch indruk, hoor", aldus de oud-international.

Toch zou Dendoncker wel eens makkelijker carrière kunnen maken als verdediger, voorspelt Staelens. "Op korte termijn is er natuurlijk het WK, maar ook nadien heeft Dendoncker een grotere toekomst als centrale verdediger. Hij heeft voetballend vermogen en is, gezien zijn lengte, ook kopbalkrachtig. Een profiel om hoger te mikken dan Anderlecht", vindt 'De Lorre'.

Team player
Hoe dan ook, zijn polyvalentie zal Dendoncker geen windeieren leggen. Ook manager Christophe Henrotay beseft dat. "Als superprof wil Leander het team hélpen. Leander kan het, maar ... Diep vanbinnen staat hij liever hoger", is de makelaar eerlijk. Door blessures van onder meer Uros Spajic en Andy Najar lijkt Dendoncker zich de komende weken toch vooral op de posities in de achterhoede te moeten richten.