Franse pers laat zich lovend uit over RSCA: 'Kon er benard uitzien voor PSG'

  Franse pers laat zich lovend uit over RSCA: 'Kon er benard uitzien voor PSG'

  donderdag 19 oktober 2017 om 08:54

  Anderlecht verloor dan wel met 0-4, tegen Paris Saint-Germain voetbalde het toch met heel wat bravoure. De Franse sportkranten zagen ook dat PSG het in de eerste helft niet al te makkelijk had. Er was dan ook heel wat lof voor de Brusselaars.

  In L'Equipe wijst men vooral naar de invloed van Hein Vanhaezerbrouck. 'Vooreerst was de hand van nieuwe trainer Hein Vanhaezebrouck al meteen zichtbaar: de Belgen leverden een magnifieke eerste helft af waarin ze hoog druk zetten', aldus de Franse krant.

  Bij Le Figaro zijn ze eerder kritisch voor de lakse houding van de Parijzenaars. 'Zelfs al werden ze in de eerste helft teruggedrukt en enkele keren wakker geschud, toch namen de heren van Emery uiteindelijk de maat van hun tegenstander. Areola moest aan het werk op pogingen van Onyekuru en Teodorczyk', schrijft het medium.

  Diezelfde Areola krijgt heel wat lof van Le Parisien, net zoals Anderlecht. 'De nasmaak na woensdagavond zal zuur zijn voor de Belgen, zeker na zo’n eerste helft. Maar de mannen van Vanhaezebrouck werden afgehouden door een Alphonse Aréola die in grootse doen was.'

  En volgens France Football verdiende Anderlecht heel wat meer dan een 0-4 nederlaag. 'Anderlecht liet zich niet in slaap wiegen door het aanvankelijk trage tempo en het onzekere spel van PSG. Dankzij een erg agressieve pressing wisten de Belgen al te vaak de bal te recupereren enkele meters boven de middenlijn en ze kregen ook de beste kansen. Zonder doelman Aréola had het er benard kunnen uitzien voor PSG. Maar wat Anderlecht dus niet kreeg, had PSG wél al snel: een doelpunt', citeert Het Laatste Nieuws France Football.

  Plaats een reactie

  Toca +33187
  donderdag 19 oktober 2017 om 08:57
  Wat een geweldig compliment van de fransen voor de ploeg en onze Hein :-)
  Vind ik leuk
  Mckenzie +3670
  donderdag 19 oktober 2017 om 09:16
  Er moet toch iets gebeuren met díe afwerking. Met Theo van vorige eerste seizoenshelft of Mbappé in onze ploeg stonden we voor aan de rust.
  Vind ik leuk
  azerty +1378
  donderdag 19 oktober 2017 om 09:55
  zo zie je maar dat de ingesteldheid van een ploeg heel wat kan doen. PSG beschouwde deze match als een training en RSCA speelde of hun leven ervan afhing. Zo compenseer je klasseverschil.
  Vind ik leuk
  camargue +1601
  donderdag 19 oktober 2017 om 10:12
  Inderdaad, er schort serieus wat aan de afwerking. Ik zou durven opperen om Hanni te wisselen voor Obradovic, zodat deze de flank voor zijn rekening kan nemen (+ goede flankvoorzetten!) en Henry zwermend rond Theo laten spelen. Zoals vroegen Koller-Radzinski.
  Vind ik leuk
  freeman +10959
  donderdag 19 oktober 2017 om 10:42
  Het werk van Hein is blijkbaar reeds voor 90 % verricht !
  Misschien tijd om de kassa nogmaals te doen rinkelen met een lucratieve transfer ......? lol
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Franse pers laat zich lovend uit over RSCA: 'Kon er benard uitzien voor PSG'