Vanhaezebrouck kijkt uit met sterkhouder: Dan verliest hij zijn kwaliteiten

  Vanhaezebrouck kijkt uit met sterkhouder: "Dan verliest hij zijn kwaliteiten"

  dinsdag 17 oktober 2017 om 10:32

  Anderlecht won zijn eerste wedstrijd onder Vanhaezebrouck met 3-4 van KV Mechelen. In typische opstelling, met drie verdedigers, was er ook een plaatsje voor Sven Kums. De Brusselaar lijkt onder Vanhaezebrouck zekerder te zijn van een basisplaats.

  Sven Kums speelde bij AA Gent al eerder onder Vanhaezebrouck. De Belgische middenvelder wordt nu, net als toen, weer uitgespeeld in zijn geliefkoosde opstelling. Kums zou beter renderen in een dominant systeem, zoals dat van Vanhaezebrouck. De Anderlecht-coach heeft daar zo zijn mening over. "Ik ben ervan overtuigd dat Sven beide kan, maar hij is nu eenmaal beter als hij de bal heeft. Ik moet hem niet veel bijsturen, hij speelt gewoon. Op Intuïtie."

  Onder Weiler kreeg de ex-Gouden Schoen weinig speelminuten. Dat heeft volgens Vanhaezebrouck een effect gehad op hem. "Als Sven niet speelt, sluit hij zich af en verliest hij een groot deel van zijn kwaliteiten. Tijdens de eerste trainingen merkte ik aan zijn baltoetsen dat hij nog niet de Sven was die ik bij Gent en Kortrijk gekend had."

  Toch acht de coach van paars-wit Kums niet onmisbaar. "Ach, hij moet simpelweg zijn rol spelen, net als alle anderen. In dat opzicht is hij niet belangrijker dan de rest, hoor", besluit Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

  Poll

  Is de Kums de patron van het nieuwe Anderlecht?

  (221 stemmen)

  Plaats een reactie

  BVDS +1122
  dinsdag 17 oktober 2017 om 10:44
  “Sven Kums speelde bij aa Gent al eerder onder HVH.”
  ECHT???
  Kheb het moeten opzoeken op Wikipedia en tis nog waar ook!!!
  Vind ik leuk
  Lord Wenger +13972
  dinsdag 17 oktober 2017 om 11:24
  Schijnt dat hij dat nog niet zo slecht deed ook. Was zelfs kapitein toen, volgens sommigen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Vanhaezebrouck kijkt uit met sterkhouder: "Dan verliest hij zijn kwaliteiten"