Sterren van de Speeldag: mooie comeback, frivool spel en verrassende basisspeler

Sterren van de Speeldag: mooie comeback, frivool spel en verrassende basisspeler

16-10-2017 13:49

Elke week gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar vijf uitblinkers van de afgelopen speeldag in de Jupiler Pro League. Wie maakte een schitterend doelpunt? Wie strooide met geweldige passes? Welke doelman pakte punten voor zijn team? Iedere uitblinker komt in aanmerking! Voor speeldag 10 hebben wij gekozen voor de volgende vijf namen.

1. Obbi Oulare - Antwerp
De Belgische aanvaller van Royal Antwerp FC was zes weken buiten strijd door een scheurtje in de quadriceps. Oulare werkte keihard aan zijn terugkeer en werd daarvoor beloond door zijn trainer Laszlo Bölöni. Hij kreeg tegen Zulte Waregem meteen het vertrouwen in de basis. De spits bracht zijn team op 1-0 en dwong Marvin Baudry nadien tot een eigen doelpunt: 2-0. Ook als aanspeelpunt voorin acteerde Oulare bijzonder sterk. Van een fraaie comeback gesproken!

2. Samuel Kalu - KAA Gent
De Nigeriaanse flankaanvaller startte tegen Waasland-Beveren op de bank, maar mocht tijdens de tweede helft invallen van coach Yves Vanderhaeghe. Kalu besliste de wedstrijd op zijn eentje. Eerst was hij goed gevolgd op een schot van landgenoot Moses Simon: 1-0. In het slot knikte de kleine Nigeriaan de bal fraai voorbij Davy Roef. Hij zal ongetwijfeld nog vaker zijn kans krijgen nu. Kalu zelf hoopt zelfs nog op een WK-selectie.

3. Ruud Vormer - Club Brugge
De Nederlandse sterkhouder van Club is aan een geweldig seizoen bezig. Tegen Oostende was Vormer bij alle drie de doelpunten betrokken. Na 25 seconden bracht hij zijn team al op voorsprong, door onder Mike Van Hamel raak te schieten. Na de gelijkmaker van KVO schilderde Vormer een hoekschop op het hoofd van Wesley Moraes: 1-2. Ook bij het winnende doelpunt van Limbombe was hij betrokken. Zijn vrijschop leidde de 2-3 in.

4. Pieter Gerkens - Anderlecht
Het leek een transfer in de breedte te zijn, een zogenaamde ‘excuus-Belg’, maar Gerkens bewijst het tegendeel bij Anderlecht. Onder René Weiler kreeg de polyvalente middenvelder al speelminuten, ook Vanhaezebrouck geeft de jongeling vertrouwen. Gerkens bedankte zijn trainer met een doelpunt. Ook in het spel was de Limburger zeer betrokken en nuttig. Een volwassen partij van de zomeraankoop!

5. Junior Edmilson - Standard
Standard Luik won zondagnamiddag met 3-1 van KV Kortrijk. Bij vlagen speelden de Rouches zelfs attractief voetbal. Iets wat onder Ricardo Sa Pinto nog niet al te vaak voorviel. De exponent van het sterke Standard was Junior Edmilson, die ook zijn doelpuntje kon meepikken. De Braziliaan heeft na een moeilijk periode eindelijk terug zijn goede vorm te pakken. Samen met Carlinhos en Orlando Sa nam hij het team op sleeptouw.

Wie is jouw Speler van de Speeldag? Hebben we iemand over het hoofd gezien? Zet het bij de reacties.