Het ongelijk van De Mos en Joos? Ik wist dat hij het kon

  Het ongelijk van De Mos en Joos? "Ik wist dat hij het kon"

  maandag 16 oktober 2017 om 09:53

  Anderlecht haalde afgelopen zomer heel wat grote namen binnen. Het strikte ook Pieter Gerkens. Toen paars-wit de jonge Limburger haalde, stelden heel wat analisten zich daar vragen bij. Ondertussen bewijst Gerkens dat hij het niveau van Anderlecht aan kan. 

  In de 3-4 zege tegen KV Mechelen opende Gerkens de score. "Aad de Mos oordeelde dat Pieter niks te zoeken had bij Anderlecht. Filip Joos had dezelfde mening. En zelfs in mijn omgeving opperden vrienden voorzichtig dat 'de stap toch enorm was'", aldus vader Andre Gerkens in Het Laatste Nieuws. "Terwijl ik wist dat Pieter dit kon. Zelfs bij een topclub als Anderlecht, ja. Zijn prestaties verrassen me niet."

  "Bij de jeugd zag Pieter het al sneller dan de rest", stelt André. "Bij Anderlecht is hij beter omringd, dus dat maakt het makkelijker voetballen. (zwijgt even) Ik las dat Hein vragen heeft bij de resultaten van sommigen. Wel, Pieter behoort níet tot die groep. Heb je gezien hoe rap hij het veld oversteekt na defensief werk? Zijn motor is groot."

  Poll

  Kan Gerkens het niveau van Anderlecht aan?

  (473 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +33482
  maandag 16 oktober 2017 om 10:09
  Alsof Joos en De mos zoveel gelijk hebben.. :-)
  Vind ik leuk
  maandag 16 oktober 2017 om 10:38
  Joos heeft gemakkelijk praten, zouden hem eens moeten de kans geven een ploeg te leiden. Benieuwd wat dat zou geven ....
  Ik vind het wel super dat Gerkens zich meteen heeft laten gelden. Er werd tot voor kort in Anderlecht maar over 5 mensen gebabbeld: Weiler (die er een zootje van maakte), Vanhaezebroucke (die het moest komen oplossen), Kums (zoekende naar zijn niveau en tot overmaat van ramp op de tribune gezet), Dendoncker (wiens hoofd in Monaco zit) en Théo (die niet meer wist dat hij profvoetballer was). Al de rest werd herleid tot figuranten. Dan is het super om zien hoe een miskoop (volgens sommige kenners) zoals Gerkens iedereen op sleeptouw neemt. Voetjes op de grond houden en spelen met grinta. Dat is ook iets wat de supporters willen zien. Het moeten niet altijd frivole hakjes, panenka's en Zidane-bewegingen zijn.....
  Vind ik leuk
  maandag 16 oktober 2017 om 11:45
  Joos heeft enkel een hoge pet op van een overroepen Vanaken. Elke pass die aankomt is een HOSANNA in de ogen van Joos. Elke fout wordt doodgezwegen. Het is al lang geen objectief oordeel meer maar steeds vaker het opdringen van eigen mening aan de buitenwereld. De Mos spreekt zichzelf tijdens een "analyse" constant tegen.
  Vind ik leuk
  Boerken +6841
  maandag 16 oktober 2017 om 12:48
  Vanaken is echt wel goed bezig ook ! Geef dan een ander voorbeeld aub!
  Vind ik leuk
  maandag 16 oktober 2017 om 12:37
  Tja, een fiere vader is ook zelden een goede analist natuurlijk.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Het ongelijk van De Mos en Joos? "Ik wist dat hij het kon"