Het ongelijk van De Mos en Joos? Ik wist dat hij het kon

Het ongelijk van De Mos en Joos? "Ik wist dat hij het kon"

16-10-2017 09:53
4

Anderlecht haalde afgelopen zomer heel wat grote namen binnen. Het strikte ook Pieter Gerkens. Toen paars-wit de jonge Limburger haalde, stelden heel wat analisten zich daar vragen bij. Ondertussen bewijst Gerkens dat hij het niveau van Anderlecht aan kan. 

In de 3-4 zege tegen KV Mechelen opende Gerkens de score. "Aad de Mos oordeelde dat Pieter niks te zoeken had bij Anderlecht. Filip Joos had dezelfde mening. En zelfs in mijn omgeving opperden vrienden voorzichtig dat 'de stap toch enorm was'", aldus vader Andre Gerkens in Het Laatste Nieuws. "Terwijl ik wist dat Pieter dit kon. Zelfs bij een topclub als Anderlecht, ja. Zijn prestaties verrassen me niet."

"Bij de jeugd zag Pieter het al sneller dan de rest", stelt André. "Bij Anderlecht is hij beter omringd, dus dat maakt het makkelijker voetballen. (zwijgt even) Ik las dat Hein vragen heeft bij de resultaten van sommigen. Wel, Pieter behoort níet tot die groep. Heb je gezien hoe rap hij het veld oversteekt na defensief werk? Zijn motor is groot."