Zelf opgestapt? 'Anderlecht geeft Weiler nog riante ontslagvergoeding mee'

Zelf opgestapt? 'Anderlecht geeft Weiler nog riante ontslagvergoeding mee'

19-09-2017 07:15
4

"Anderlecht en René Weiler gaan uit elkaar", zo kondigde de Brusselse club aan dat de Zwitserse coach niet langer de T1 was. Al snel werd duidelijk dat de club hem niet had ontslagen, maar Weiler zelf aangaf dat het niet meer hoefde voor hem. Desondanks krijgt de 44-jarige coach een ontslagvergoeding van minstens 400.000 euro. 

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Nochtans zou Weiler zelf zijn opgestapt en volgens zijn contract zou hij dan twee maandlonen op de rekening van Anderlecht moeten storten, zo'n 240.000 euro. In het geval van een ontslag zou paars-wit de Zwitser 960.000 euro moeten betalen, oftewel acht maandlonen. 

Weiler gooide dus zelf de handdoek, maar Anderlecht wilde de Zwitser wel bedanken en daarom werd er een compromis gesloten. De coach krijgt een riante vergoeding van 400.000 à 500.000 euro. Dat is best opmerkelijk, want de krant weet dat Weiler zich de voorbije weken al liet aanbieden in de Bundesliga. Hij was maandag even in beeld bij Wolfsburg, maar die kozen voor Martin Schmidt. Weiler zou uiteindelijk opteren voor een herbronningsperiode na enkele woelige weken.