Crisis voor Club Brugge-huurling, nederlaag heeft zware gevolgen

Crisis voor Club Brugge-huurling, nederlaag heeft zware gevolgen

18-09-2017 10:00

Club Brugge verhuurde deze zomer de middenvelder Tomas Pina aan Alaves. Daar is er goed en slecht nieuws te melden over de Spanjaard. Hij krijgt speelminuten, maar zijn ploeg zit wel in een diepe crisis. De trainer is nu ook aan de deur gezet.

Alaves, dat vorig seizoen nog de negende plaats wegkaapte in de Primera Division, is dramatisch begonnen aan het nieuwe seizoen. In vier wedstrijden werd nog geen enkel puntje gescoord. Afgelopen weekend verloor het opnieuw, dit keer met 0-3 van Villarreal. Het tweede doelpunt van Villarreal kwam overigens van Carlos Bacca.

Pina heeft inmiddels 297 competitieminuten gespeeld bij Alaves, dat terwijl hij vorig seizoen amper 318 minuten kreeg in 40 competitiewedstrijden. Een felle verbetering dus, maar Luis Zubeldia is nu wel aan de deur gezet. De Argentijnse trainer betaalt het gelag. Hij was nog maar sinds juni aan de slag bij de Spaanse club.

Pina wordt overigens verhuurd met een aankoopoptie, de kans bestaat dus dat Club hem komende zomer definitief van de hand kan doen.