OPSTELLING: Oostende en Gent spelen levensbelangrijke 'degradatietopper'

OPSTELLING: Oostende en Gent spelen levensbelangrijke 'degradatietopper'

17-09-2017 17:00

Niemand die had verwacht dat KV Oostende - AA Gent een onvervalste degradatietopper zou zijn. Nochtans bezetten beide ploegen na zes speeldagen de laatste twee plaatsen in de Jupiler Pro League. Yves Vanderhaeghe en Hein Vanhaezebrouck kunnen de punten goed gebruiken, anders zal de druk alleen maar toenemen.

De thuisploeg voert één wijziging door in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen weekend tegen KV Mechelen (1-1). Kapitein Sébastien Siani verhuist naar de bank. Hij wordt vervangen door Andile Jali. Mike Vanhamel behoudt het vertrouwen onder de lat, terwijl Nicolas Lombaerts opnieuw centraal in de verdediging staat. Voorin moet topaankoop Zinho Gano voor de doelpunten zorgen.

Bij de Buffalo's dropt coach Vanhaezebrouck Yuya Kubo opnieuw in de basiself. De Japanner sukkelt dit seizoen met zijn vormpeil en zat de afgelopen wedstrijden op de bank. Damien Marcq verhuist daardoor naar de bank. Hij moet samen met Mamadou Sylla en Moses Simon voor de aanvallende impulsen zorgen. Roman Yaremchuk, bij de beloften nog goed voor drie doelpunten, zit op de bank.