Anderlecht maakt toekomstplannen met Proto: Dat is al afgesproken

Anderlecht maakt toekomstplannen met Proto: "Dat is al afgesproken"

05-09-2017 09:06

Silvio Proto vertrok op de laatste dag van de transferperiode nog naar Griekenland. De doelman gaat aan de slag bij Olympiakos. Dat betekent echter niet dat hij nooit zal terugkeren.

De ervaren goalie wil in de nabije toekomst graag al terugkeren naar België. Niet naar KV Oostende, wel naar zijn andere ex-club Anderlecht. Het kan als speler, maar ook als trainer. "Mijn droom is en blijft ooit mijn carrière te eindigen met een match op Anderlecht", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Anderlecht heeft ook wel zin in zo'n scenario. "Ik heb met Herman Van Holsbeeck ook al afgesproken om er ooit keeperstrainer te worden bij de jeugd, maar zover zijn we nog niet. Wie had een paar maanden geleden gedacht dat ik nog Champions League zou spelen", lacht Proto.

Proto zal echter geen nummer één zijn bij Olympiakos. "De afspraak met Besnik is duidelijk: de jonge nummer 1, Kapino, begeleiden. Kapino is trouwens lichtgeblesseerd, misschien debuteer ik dus al komend weekend. Hier ligt een nieuwe uitdaging", besluit hij.