Het is gebeurd, Rode Duivels plaatsen zich voor het WK!

03-09-2017 22:28
3

Vlot ging het niet, maar zondag hebben de Rode Duivels zich wel geplaatst voor het WK in Rusland. Tijdens vijf dolle minuten in de tweede helft ging het van 0-0 naar 1-2. Uiteindelijk was het Romelu Lukaku die ons land richting het WK kopte.

Zullen we de eerste 70 minuten maar snel vergeten? Griekenland was immers eigenlijk de betere ploeg en het Belgische spel liet de wensen over. Op het middenvelder konden Dembélé (de vervanger van Witsel), Fellaini en De Bruyne amper overtuigen. Die laatste moest uitwijken naar rechts en kon zo amper belangrijk zijn. Voorin bleven Carrasco en Mertens onder hun niveau. Lukaku werd dan weer niet bereikt. Martinez liet Hazard op de bank.

Voor de rust was Griekeland de betere ploeg. Gelukkig konden de Belgen rekenen op een sterke Courtois. Op een gegeven moment had ons land geluk dat zijn vingertoppen lang genoeg warern. België mocht blij zijn met de 0-0 ruststand.

Pas in de tweede helft barstte de match open. Met een heerlijke knal vanuit de tweede lijn opende Jan Vertonghen de score. Enkele tellen later was het wel even schrikken. De Grieken kwamen immers op 1-1. Zeca liet de Rode Duivels zweten. Toch was de opdoffer snel vergeten. Lukaku kopte België in de 75e minuut naar de zege.

Na de 1-2 kregen de Belgen nog enkele kansen om de score uit te diepen, maar lieten dat na. Toch mocht dat de pret niet bederven. Het WK-ticket voor de Rode Duivels is binnen. Nog nooit eerder in de geschiedenis plaatsen de Belgen zich tijdens de kwalificaties zo vroeg voor een WK.

Wat vond jij van de wedstrijd? Geef je mening onder dit artikel.