'Chelsea heeft akkoord beet, stevige transfersom voor Oxlade-Chamberlain'

'Chelsea heeft akkoord beet, stevige transfersom voor Oxlade-Chamberlain'

28-08-2017 18:34

Chelsea en Arsenal hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Alex Oxlade-Chamberlain (24). Dat melden verschillende media in Engeland, waaronder het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports, maandagmiddag.

Daarmee lijkt er een einde te gaan komen aan alle geruchten rond de Engelsman van Arsenal. Oxlade-Chamberlain werd al langer gelinkt aan verschillende clubs uit de Premier League, waaronder Liverpool. Kampioen Chelsea lijkt nu aan het langste eind te gaan trekken. De Daily Mail meldt dat de clubs akkoord zijn over een transfersom van 35 miljoen pond, omgerekend zo'n 38 miljoen euro. Het contract van de Arsenal-speler loopt komende zomer af. 

De Engels international zal in de komende dagen tot een persoonlijk akkoord moeten komen met Chelsea. In de nacht van donderdag op vrijdag sluit de transferwindow. Oxlade-Chamberlain maakte afgelopen seizoen een sterk jaar door bij Arsenal, ondanks dat de Londenaren in teamverband slecht presteerden. Hij speelt bij voorkeur rechts op het middenveld, maar kan ook als rechtsback of rechtsbuiten uit de voeten.