Paniek bij Anderlecht: We kunnen niet blijven volgen

Paniek bij Anderlecht: "We kunnen niet blijven volgen"

25-08-2017 07:49
3

Leander Dendoncker wil weg bij Anderlecht. Roger Vanden Stock vindt dat maar niks. In een interview is de voorzitter van Anderlecht scherp voor de middenvelder en het huidige transferklimaat.

"Dendoncker is niet op zijn niveau”, noteerde La Dernière Heure en Sportwereld uit de mond van Vanden Stock. “Hij is meer met een transfer bezig dan wat anders. Het liefst wil ik dat Leander blijft, maar ik ga geen speler tegen zijn goesting houden zoals Aruna indertijd. Er zullen in de laatste transferweek nog honderden miljoenen vloeien en als er straks bij ons een dikke 20 miljoen op tafel komt, zullen we misschien overstag gaan. Geld vervuilt alles, zelfs een gast als Dendoncker."

Anderlecht hoopt Dendoncker nog te kunnen houden tot 2018, maar de speler en zijn makelaar, Christophe Henrotay, zien dat minder zitten. "Henrotay is een goeie makelaar,aar zaakwaarnemers moeten nu vechten om spelers als Dendoncker te behouden. Daarom moet de makelaar soms luisteren naar de grillen van de speler."

"De druk van het grote geld wordt stilaan onhoudbaar. Als je de inflatie van de spelerslonen ziet ... We kunnen niet blijven volgen. Kijk, als Dendoncker nu nog vertrekt, is er geen tijd om nog een vervanger te halen. Dan spelen managers de tijdsdruk tegen je uit en eisen ze het maximum. Anderlecht probeert zijn geld wel intelligent te beheren, maar er zijn limieten."