Preud'homme weigerde straf aanbod: Ik heb het wel overwogen

  Preud'homme weigerde straf aanbod: "Ik heb het wel overwogen"

  dinsdag 22 augustus 2017 om 17:15

  Michel Preud'homme zit momenteel zonder club, maar dat is uit vrije keuze. De ex-coach van Club Brugge neemt even niets aan. Zijn carrière had er echter anders kunnen uitzien, want hij was vorige zomer ei zo na de nieuwe bondscoach.

  In Humo geeft Preud'homme aan dat ook een duobaan mogelijk was. "Er zijn gesprekken geweest met enkele invloedrijke mensen in het Belgische voetbal. 'Stel dat we geen goede opvolger vinden, zou je de twee dan kunnen combineren?' Ik was bang dat ze iemand zouden nemen die niet alles uit het aanwezige potentieel zou halen. Ik heb gezegd: 'Mocht er een probleem zijn, waarom niet? Als jullie echt niemand vinden, wil ik het wel overwegen", vertelt de nu 58-jarige trainer.

  Preud'homme floot zichzelf echter snel terug. "Ik had een revolutionair idee uitgedacht – wát kan ik nu nog niet zeggen. Tot ik me realiseerde: 'Je bent gek: je wilt stoppen, krijgt een verlichte job, en dan zou je er nog een tweede bíj nemen?' Dat ging niet. Bart was er ook geen voorstander van. Maar had ik gezegd dat ik het absoluut wilde, dan denk ik dat hij had geluisterd. Nu is het bij een denkoefening gebleven. Met Martínez hebben ze een goede keuze gemaakt, Bart heeft dat goed gedaan."

  Wordt Preud'homme in de toekomst wél nog bondscoach? "Als de vraag komt, wil ik erover nadenken. Bondscoach zijn van je land is voor velen een mooie afsluiter van een carrière. Maar wil ik het wel? Daar moet ik je het antwoord vooralsnog schuldig op blijven."

  Plaats een reactie

  Jamnesiax +99
  dinsdag 22 augustus 2017 om 22:17
  Het gedacht alleen al.
  Voor zo een trainer gaan die pseudo-vedetten door een muur.
  Martinez out!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Preud'homme weigerde straf aanbod: "Ik heb het wel overwogen"