Club Brugge-speler baart zorgen: 'Daar is hij niet klaar voor'

Club Brugge-speler baart zorgen: 'Daar is hij niet klaar voor'

21-08-2017 07:00
2

De supporters van Club Brugge konden zondag kennismaken met een nieuwe verdediger: German Mera. De Colombiaan mocht tegen KV Kortrijk voor het eerst starten. De fans vonden hem lang niet slecht, maar Het Nieuwsblad is minder overtuigd.

Het Nieuwsblad zag geen goeie match van de verdediger. "Heel gefocust stond Mera aan de aftrap. Overgefocust, eigenlijk, want de eerste helft maakte de 27-jarige Colombiaan een zwalpende indruk. In de eerste minuut was het al schrikken toen een verre bal over hem heen ging en Chevalier alleen op de doellijn af mocht, maar uiteindelijk werd de Franse aanvaller door Mechele afgestopt. Amper vijf minuten later hetzelfde scenario, maar nu besloot Chevalier over."

Ook in balbezit kon Mera niet overtuigen. "Het eerste balcontact kwam er pas in de 12de minuut en toen bleek al dat hij opbouwend aarzelend was, al probeerde hij altijd in één tijd te spelen. Zijn eerste overtreding was een stevige charge op Ajagun en meteen goed voor geel, wat hem verbijsterd deed gesticuleren."

Een echte vervanger voor de basisverdedigers is Mera nog niet. "Leko positioneerde hem na het halfuur uit voorzorg centraal door Mechele op links te zetten, want in zijn defensieve acties zat te veel explosieve, ongecontroleerde kracht. Na rust bleef hij in het hart van de defensie en was meermaals het keerpunt van de lange ballen van de thuisploeg. Deze Mera is nog niet klaar om Engels of Denswil te vervangen."