'Barcelona wil transfer van 100 miljoen euro deze week afronden'

'Barcelona wil transfer van 100 miljoen euro deze week afronden'

07-08-2017 12:30

Philippe Coutinho siert maandag de voorpagina van Sport, één van de twee grote sportkranten in Catalonië. FC Barcelona wil de komst van de Liverpool-ster (25) deze week afronden.

Barça heeft er vertrouwen in dat de megadeal met Liverpool deze week bezegeld kan worden, meldt Sport. De Catalaanse grootmacht heeft na het vertrek van Neymar (222 miljoen euro) wat te besteden. Minder dan de helft, naar verluidt 100 miljoen euro, moet geïnvesteerd worden in Coutinho.

De kans bestaat dat Barcelona binnen vijf dagen een klap geeft op de komst van Coutinho, die op de vrijgekomen positie van Neymar kan spelen én wordt gehaald als natuurlijke opvolger van Andrés Iniesta. Barça wil hem het liefst voor het duel om de Supercopa tegen Real Madrid (zondag 22.00 uur) speelgerechtigd hebben.

Coutinho staat bij Liverpool tot medio 2022 onder contract. Hij zou twee weken geleden al een mondeling akkoord hebben bereikt met Barcelona, maar de club moet eerst overeenstemming bereiken met Liverpool over de transfersom.